Jag hittade följande:
fryst laxfilé
fryst spenat
spagetti
Jag satte omedelbart igång med matlageriet utan någon sorts plan eller strategi, det fick bli vad det blev helt enkelt. Laxfilén tinades i micron och marinerades i 30 sekunder i olja, citron och en japansk kryddblandning kallad FURIKAKE (det låter så sjukt hårt att man måste skriva det med stora bokstäver. Typ som nåt man skriker innan man lägger en judopuch (som man iofs alltid måste annonsera): "Judopunch! FURIKAKE!" )
ursäkta bildkvaliteten, jag testar en ny foto-app på iPhonen
Spagettin sattes på kokning och laxen stektes:
Eftersom jag bara har två plator och en kastrull fick jag vänta på att spagettin var klar innan spenaten påbörjades. Iaf, i med spenat i en kastrull, har du kryddor som vitpeppar och muskot, ha i det, jag hade bara salt.
Under tiden jag gjorde spenaten smakade jag på laxen. Den smakade inte så mycket. Hur skulle jag rädda den här lunchen? Jo. Ett beprövat knep om man vill spicea upp sina färsbiffar är att blanda i grillolja. Skulle detta kunna fungera för spenaten också? Ett high-stakes gamble med potentiell mat-success alt. -fadäs till följd. Jag gav det ett försök:
Success eller fadäs?
Det blev (drumroll):
Fadäs!
Inte speciellt gott alls faktiskt. 1 av 5 får denna rätt. Som tur är så är som bekant Hungern (näst efter muskot) bästa kryddan, och det var en krydda jag hade i överflöd vid tillfället! Så allt gick åt!
Efter maten trimmade jag tangorabatten:
och gick sen ut för att köpa powertools, men Kjell o Co hade stängt.
Tråkigt för mig, roligt för mina grannar! Nu ska jag dra till landet och gå på konstrundan, det har blivit något av en tradition såhär kring påsk, undrar om det är så för andra också? Nej troligtvis inte, bara för mig.
VÄL MÖTT.
(PS. köksventilen blev för övrigt sjukt fin)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar