Lax med Mozarella, kronärtskockspesto och zuccini samt champinjoner i soja plus en enkel sås
Namnet säger egentligen i princip allt, men ni får en utförligare beskrivning ändå.
Börja med att lägga laxfiléerna i en ugnssäker form, smeta på peston. Sätt på ugnen förresten, 175 grader. Skär zuccini och mozarella i skivor och lägg ovanpå.
Stoppa in i ugnen. Var noga med att det inte är inne för länge, laxen blir seg då. Här kom mitt första misstag: zuccinin behöver längre tid att tillagas än laxen, så skippa den ovanpå.
Skär sedan champinjonerna och lite mer zuccini och stek sedan i soja:
Här kom mitt andra misstag: anrättningen ovan blev inte jättegod. Inte äcklig, men inte speciellt god heller. Testa att göra nåt annat med råvarorna. Vad? You tell me!
Gör en sås av yoghurt, majonäs och dijonsenap. Servera sedan allt tillsammans med kolhydratkälla of your choice, jag valde bulgur, som gärna får kokas med lite buljong i.
Förutom ovan nämnda misstag kan jag tillägga att kronärtskockspesto kostar mer än den smakar (jag snodde av Philippe, men ändå) så satsa på vanlig grön eller röd istället.
Det här receptet (som jag freestyleat fram baserat på vad jag hittat i kylen) får bara 2 av 5 i smak och borde därför inte lagts upp alls, men det gör sig sjukt bra på bild så det fick vara med iallafall.
PUSS&KRAM
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar