torsdag 19 februari 2009

Spenatsoppa med räkor

Jag har varit i Asien och göttat ett par veckor och därför inte haft tid att skriva, men här kommer en grej jag gjorde dan innan jag stack!
Tag följande ingredienser:

Från vänster: räkor, matlagningsgrädde, grönsaksfond, lök, smör, fryst spenat.



Hacka halva löken, stek i smör och häll i spenaten:
När spenaten är tinad, häll i grönsaksfond blandat med vatten (eller grönsaksbuljong) och matlagningsgrädde.

Hämta sedan stavmixern:


Mixa till nästan slät konsistens:


Toppa sedan med lite turkisk yoghurt och räkorna och lite citronsaft. Ska det va fint kan man klippa över lite gräslök.



bjud över en granne eller kompis, helst någon som är båda. 
Jag valde Emma, men ni kan ta vem ni vill:






Ät med ostmacka till.



Efterrätt kan vara bärsmothies, mixa frysta bär och yogurt, ha i lite socker:


Enjoy!

Inga kommentarer: