tisdag 20 januari 2009

mm Lasagne

Eftersom jag är återställd från min matförgiftning och kan äta igen tänkte jag styra upp en lasagne som är sjukt god. Tag följande ingredienser:


Lasagneplattor
champinjoner
lök/vitlök
fryst spenat
tomat i burk och inte i burk

Till ostbechamelsås:
smör
mjöl
mjölk
ost

Börja med tomatsåsen:
Stek lök och vitlök:


Häll i en burk med hela tomater (godare än krossade, plus att man får krossa själv vilket är hysteriskt kul):



krossa tomaterna och låt puttra ett tag.

Under tiden, häll den frysta spenaten i en kastrull, ha i lite vatten, riven muskot
och salt, sätt på plattan och låt tina tills allt är tinat och låt det sen koka en stund.

Gör sedan ostbechamelsåsen, som är en bechamelsås som man häller 1 dl riven ost i när den är klar.

Var noggrann med den här, annars smakar allt mjöl vilket är bull.


Hacka champinjonerna och skiva tomaten, varva sedan alltsammans efter tycke och smak. Såhär gjorde jag:






Jag säger inte att det är den bästa varvningen, fast det är ganska stor chans att det är det. Skicka in'et i ugnen ca 30 min.
När det är klart och om du gjort någorlunda rätt bör det se ut ungefär såhär:



Enjoy!
godhetsgrad 5 av 5
(om du, som jag, misslyckas med bechamelsåsen 3 av 5)

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag gillar tre saker:

1: Att du lägger upp bilder på mig på din blogg.

2: Att du kallar mig för bästis.

3: Att du lägger upp bilder på din tatureing.

Kram!