(Detta inlägg är från min gamla blogg, händelserna som följer utspelade sig för några veckor sedan)
Efter en fantastisk middag igår kväll signerad Jens, så fick jag snilleblixten att göra en matblogg. Annat kommer fortfarande hamna här, men maten kommer stå i fokus.
Eftersom jag inte hade lust att laga pannkakor i går morse så lånade jag familjevolvon och flydde till österlen.
"Fy fa-an vad Sverige är fint ändå"
Här klippte jag häcken, lagade riktigt äcklig lunch som jag inte tänker beskriva här, somnade på en filt när jag försökte plugga och plockade stora mängder kantareller.
Jens hade lovat att laga seriös middag, och mina kantareller skulle vara pricken över i:et.
Jens hade verkligen överträffat sig själv, mig och Philippe (sorry!). Till huvudrätt bjöds det på ryggbiff, rårörda lingon, kantarellsidedish och potatispuré.
Efter detta stod Gaby för ostbrickan, tyvärr kom hon inte ihåg vad ostarna hette, hon hade bett om en ost som "man bara dog av", och jepp, det gjorde man, på ett bra sätt.
Till efterrätt åt vi Jens äppelkaka, ännu en fantastisk anrättning:
På bilden ser vi följande personers händer: (fr v.)
Helle, Petronella, Petronella igen och Gaby
Fyra flaskor vin senare tog vi taxi till Debaser, gästlistegled in och hade hyfsat kul. Efter ett tag dök Josef o Frida samt Lisa upp, men på nåt sätt så lyckades alla jag kände gå så till slut var jag ensam kvar med några ytliga bekantskaper, och när jag äntligen åkte hem med ångestbussen (130:an) så lyckades jag såklart somna och gå av tre hållplatser för sent. En stilla promenad i regnet avrundade den kvällen.
Potatispurérecept:
Potatis
palsternacka
Kålrot
Koka rotfrukterna, häll av vattnet, häll på lite grädde och lite smör, kör med stavmixer.
Garnera med persilja. klart!
Lökstekta kantareller:
Stek först de putsade, ej sköljda, kantarellerna i teflonpanna utan smör för att få bort lite vätska, ha sedan i smör, pressad vitlök, fint hackad gul lök och lite salladslök.
fredag 19 september 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar