Dessa wraps är både svingoda och veganska! Låter det som en självmotsägelse? ja, svin och vegan är typ motsatser, men skit i det för här kommer
Mads wraps från scratch
(tortillabröd med fyllning av hummus, sallad, avokado, oliver, ajvar)
Du behöver
Tortillas:
3 dl mjöl
1 msk olja
0,5 tskd (tesked) bakpulver
salt
hummus:
1 burk kikärtor
olja
citronsaft
vitlöksklyfta
tahini
övrigt:
ajvar
oliver
sallad
avokado
Börja med hummusen. Blanda ingredienserna och mixa dem:
Avsmaka med sambal oelek.
förbered sedan allt som kommer under kategorin övrigt så att det går snabbt att wrappa upp wrapsen när tortillasarna är klara.
blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke, häll i olja och ca 1 dl kallt vatten och blanda till en deg. Dela upp i ca 5 bitar och kavla ut dem till tunna tortillas med ca 15 cm i diameter:
jag hittade ingen kavel, men vinägerflaskan funkade nästan tillfredställande
värm stekpannan till ca 4 av 6 och torrstek bröden ca 1 min på varje sida:
se till att de är tunna annars tar det längre tid och de blir mindre smidiga.
när bröden är klara, applicera det gôtta:
här är risken att man tar för mycket gôtt i förhållande till brödets storlek så man inte kan stänga det, vilket är anledning till att ni inte få se någon bild på hur mina slutresultat blev.
Om de blir bra, ta med till skolan dagen efter och skryt subtilt inför klasskamrater. "Jag har gjort brödet själv" är den ultimata uppägningsfrasen att slänga i ansiktet på makaroner och ketchup-gänget.
ha de gôtt!
/M
1 kommentar:
Som alltid, Eklund, mycket trevlig läsning! Som stark anhängare av makaron-ketchup-falangen (dock en utbrytargrupp av denna som även lägger till köttbullar) står jag här uppägd i brygga och känner att jag hungrat till lite av blotta tanken på denna vegan-anrättning. Katarr!
Skicka en kommentar