tisdag 16 november 2010

Irländsk afton! Nu med den riktiga shepherds pie!

Sedan jag lade upp det förra receptet har jag varit närmast besatt av att ta reda på hur en riktig Shepherds Pie skulle smaka. Plötsligt dök en ledig torsdag upp, och jag kunde, med hjälp av mina kära matbloggskollegor Nisse och Johanna ta reda på det! Namnet på kvällen blev Irländsk afton.
börja med att handla följande:

Shepherds pie
potatis
lök
morötter
selleri
lammfärs
worchestershiresås
tomatpuré
guinness (dvs ölen)

typ irish coffe
(jag gjorde egentligen en annan efterrätt också som jag glömde fota, plus att den blev äcklig, så det fick bli det här istället)
Kaffe
Bailyes (eller motsv. billigare rip-off)
glass

börja med att komma i stämning, dvs spotifya Pouges eller liknande, och öppna en stärkande dryck:

koka sedan potatisen.
hacka och stek löken och morötterna:

hacka sedan sellerin och ha i:
sedan i med lammfärsen. följande crew ska smaksätta det hela:
färsen ska egentligen bli lite torr men jag hällde i för mycket öl. Fast det blev gott ändå.
Gör en mos av potatisen, dvs häll i lite mjölk och smör, muskot, och om du vill ett par äggulor.
Lägg färsen underst i en ugnsform och toppa med potatismoset:

in i ugnen ca 30 min! sen är det klart:


när gästerna kommit, börja med att skåla:

När ni ätit klart, gör Irish Coffe (typ) på följande vis:
koka kaffe, häll i bailyes (eller motsv. billigare rip-off)

toppa med glass:

Denna variant är egentligen inte speciellt lik orginalet sånär som på kaffet, men gästerna blir glada ändå:




VÄL MÖTT!!!!!!!!!!
/MADS




Inga kommentarer: