tisdag 7 oktober 2008

Flygande Jakob

kvällen började med ett mms från Tobbe. Har tydligen tänkt starta en konkurrerande matblogg som ska heta "Tobbes glada mat".
Se själva:



Svin. Hur ska jag kunna konkurrera med det?
Ikväll bjuds det iaf på min favvorätt Flygande Jakob:
Flygande Jakob:
1 kg Kycklingfiléer
Bacon (ett paket)
två bananer
jordnötter
vispgrädde
sweet chili-sås

Strimla filéerna och baconen, stek i omgångar och lägg i en ugnsfast form.
Skiva över bananerna och häll över jordnötter.
Vispa upp vispgrädden lite grann och blanda med sweet chili-sås, spice it up med lite riktig chilisås, typ louisiana hot sauce om du vill.
Har du gjort rätt ska det se ut såhär:


Kör i ugnen ca 20 min. Har du gjort rätt ska det se ut såhär:



Under ugnstiden, sparka igång riskokaren (om du har nån):

Kim Kwong in action!

Såhär kan det se ut när det är klart:


Den här maten är god för att:
1. den är sjukt fet
2. den innehåller frukt.

Flygande Jakob är egentligen ett missvisande namn, Döende Jakob hade varit mer passande.
Jag är helt förstörd nu när jag ätit, så planera inget vettigt efter ätandet.
Enjoy!

1 kommentar:

Micke sa...

Vilken grym rätt! Du får det att se så enkelt ut, men med en aspiring gourmet-touch. :) Riskokare blir mitt nästa prylköp!